Matematik

En function f er bestemt ved-->Bestem en ligning for tangenten

12. april 2009 af Jespermule (Slettet)

noget hjælp :)

En function f er bestemt ved
f(x)= x3+ex+1

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (0, f(0))

Jeg er kommet frem til:

Jeg starter med at finde hældningen i punktet (0,f(0)) som også kan være (0,2)
Derefter differentierer jeg den, og får f^' (x)=3·x^2+e^x
skal jeg stoppe her? eller er der en forsættelse?:S jeg kan nemlig ikke finde ud af hvad jeg skal gøre efterfølgende

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2009 af eightx2 (Slettet)

Brug

y-y0=f'(x)(x-x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2009 af poulor (Slettet)

f´(0)=e^0=1, somer hældningen på tangenten.

Tangenten går altså igennem (0,2) med  hældning 1, hvilket giver y=x+2


Skriv et svar til: En function f er bestemt ved-->Bestem en ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.