Fysik

Det ska' dælme være nu :D

12. april 2009 af hullabulla22 (Slettet)

Jeg har problemer med at komme igang med denne opgave (:

Har en fysikopave der lyder således:

En orgelpibe der er åben i begge ender, afgiver en tone på 240 Hz.

Hvor lang er piben?

Hvilken tone afgiver piben, hvis den lukkes foroven?

Tusind tak på forhånd !


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 En ti'er på at du har en formel i din bog der giver dig svaret ;)


Svar #2
12. april 2009 af hullabulla22 (Slettet)

Gid det var så vel :b

Jeg kan simpelthen ikke finde en formel JEG finder relevant, men nu er jeg heller ikke den absolut bedste til fysik...

Har du ikke et bedre bud ? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 Nu er det måske lidt ligegyldigt om DU finder den relevant - bare den virker :)

Hvis frekvensen er grundtonen skal du benytte dig af følgende formel:
f=½ v/L
hvor v er lydens hastighed (plejer at være ca. 340 i "alm." luft) og L er længden. Generelt haves at:
fn=nv/(2L), hvor n er antal knudepunkter inde i røret.

For et lukket rør er frekvensen halveret, dvs.
fn=nv/(4L)


Svar #4
13. april 2009 af hullabulla22 (Slettet)

Okay..

Men jeg er da nødt til at finde længden på piben før jeg kan regne frekvensen ud? :s

Og jeg kan iiiiikke finde deeen formel. Hehe :b


Svar #5
13. april 2009 af hullabulla22 (Slettet)

Arh nu har jeg fundet ud af opaven (: Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 Det var så lidt :)


Skriv et svar til: Det ska' dælme være nu :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.