Fysik

Acceleration

12. april 2009 af filips (Slettet)

 Hej

Jeg sidder fast i en fysikopgave, den lyder således:

Du er ude at køre på stop med en ældre lastbil.

Når chaufføren bremser så hårdt, som bilen kan, hænger hans Wunderbaumfigur i en vinkel på 5 grader fra lodret

Hvad er accelerationen ?

Håber at nogen kan hjælpe. På forhånd tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 Figuren har en masse og dermed også en vægt svarende til tyngdekraften. Den er Fg=mg. Nu ved du at der også er en vandret acceleration, altså en vandret kraft, den kan du også finde, den er Fv=mav

Nu skal du tænke på kræfterne som vektorer, hjælper det dig?


Brugbart svar (3)

Svar #2
12. april 2009 af mathon

a = sin(5º)•g = sin(5º)•(9,82 m/s2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 #2 Personen lærer da ikke noget når du bare løser opgaven! Man lærer ved at komme frem til resultatet selv. Jeg ved at du er dygtig, men du hjælper mere, hvis du giver hints i stedet for at løse folks opgaver.


Svar #4
12. april 2009 af filips (Slettet)

 Tak for hjælpen !


Skriv et svar til: Acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.