Matematik

Omskrivning af 4x^2 - 12x + 9

13. april 2009 af Pabloibanez (Slettet)

I en opgave skal dette 4x2 - 12x + 9 omskrives til formen (ax + b)2

Dette kan jeg ikke få til at gå op, så det ville være fantastisk hvis en kunne hjælpe.

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2009 af ibibib (Slettet)

a = 2 og b = 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2009 af kieslich (Slettet)

(ax - b)2 = a2x2 - 2*a*bx + b2     Jeg bruger - i parantesen da der er minus på dit led med kun et x (det dobbelte produkt).  Nu kan du aflæse at a2 = 4 og at b2 = 9


Svar #3
13. april 2009 af Pabloibanez (Slettet)

Tusind tak.

Hvordan er du kommet frem til, at a = 2, og hvordan skal x skrives?


Svar #4
13. april 2009 af Pabloibanez (Slettet)

Nu er jeg med - tak for hjælpen


Skriv et svar til: Omskrivning af 4x^2 - 12x + 9

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.