Matematik

Geografi, tror jeg nok?

14. april 2009 af Eda91 (Slettet)

Er der nogle der evt. kan hjælpe mig med denne opgave? :) Kan ikke rigtig sætte mig ind i den :s.

Snoren til en drage står i en vinkel på 57° i forhold til vandret.
Hvor højt er dragen oppe, når snoren er 450 m lang?

 


Svar #1
14. april 2009 af Eda91 (Slettet)

mente geomatri ! helt lost er jeg heller ikke :b


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2009 af Lumoharo (Slettet)

Ville umiddelbart tro, at du skal se på det som en retvinklet trekant.

Vinkel A = 57grader - Vinkel C = 90grader

Så kan du finde vinkel B

Sa ved du også at sidestykket c = 450m

Brug Sinusrelationerne til at finde sidestykke b og til sidst sidestykke a.

Ved ikke om det er det nemmeste, men det ville jeg nok gøre :)

Håber det hjalp lidt !


Svar #3
14. april 2009 af Eda91 (Slettet)

Er det så sidestykket a der vil være højden på snoren, når den er 450 m?

og så også lige, er vinklen A den vandrette vinkel i forhold til C eller er det den lodrette vinkel i forhold til C?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2009 af Lumoharo (Slettet)

Jeps - det er hvad jeg tror :)

Altså vil tegningen være nogenlunde sådan:

Du står ved vinkel A

Dragen i toppen er vinkel B

Vinkel C er under dragen og dermed i en vandret linie fra dig (vinkel A)

Og derfor skal du netop finde sidestykke a, som er højden på dragen.

Håber det hjalp på forklaringen


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2009 af Lumoharo (Slettet)

Sig til når du finder et svar, så kan vi lige se om vi får det samme :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. april 2009 af NejTilSvampe

A er den vinkel der står 57 grader i forhold til den vandrette linje. 

så du siger bare sin(v)=mod/hyp

mod=sin(v)*hyp

mod=sin(57o)*450m

hvor mod er den modstående katete altså højden i din trekant. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. april 2009 af Lumoharo (Slettet)

Ja det er selvfølgeligt også nemt :)

Men jeg får det samme med min udregning

a = (450/sin(90)) * sin(57)


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. april 2009 af NejTilSvampe

 #7 - det er heller ik så underligt når sin(90) = 1

så det du har gjort er 450/1 * sin(57) som kan omskrives til 450*sin(57) som jeg skrev i #6 :)

ikke for at forvirre nogen.


Svar #9
14. april 2009 af Eda91 (Slettet)

Jeg får det til at siden a = 377,40 m?


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. april 2009 af NejTilSvampe

 #9 - det lyder også rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. april 2009 af Lumoharo (Slettet)

#8 : Sagde jo også at dét du gjorde var nemt :) Jeg er bare typen der absolut SKAL skære ting ud i pap, for ikke at forvirre mig selv !

#9: Det tror jeg bestemt også vi får ! Jeg gør i hvert fald!


Svar #12
14. april 2009 af Eda91 (Slettet)

okay, TUSIND tak for hjælpen NejTilSvampe og Lumoharo ! :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja det løses hurtigt sådan her sin(570) = h/(450 m) <=> h=450m*sin(570) = 377m. Du skal ikke tage decimaler med. Der vil altid være en fejlmargin, her for eksempel, fordi snoren aldrig kan være helt stram på grund af vinden. Så egentlig burde svare være cirka 377 m.


Skriv et svar til: Geografi, tror jeg nok?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.