Fysik

acceleration?

14. april 2009 af Cumano (Slettet)

Hej nogen der kan hjælpe mig med denne her lille opgave, synes ikk rigtig jeg forstår den overhovedet?

 Vi ser på en bevægelse med stedfunktionen : s(t)=-4,91m/s*t2+15,00m/s*t

a) Beregn hastigheden v(t) og accelerationen a(t).?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: v(t) = s'(t)

a(t) = v'(t) = s''(t).


Svar #2
14. april 2009 af Cumano (Slettet)

hmm det forstår jeg ikk.. skal man ikk bruge en formel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Du skal differentiere.


Svar #4
14. april 2009 af Cumano (Slettet)

hmm ik hel med, hvad mener du? Hvad mener du med s"(t)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Det er s(t) differentieret to gange mht. tid.


Svar #6
14. april 2009 af Cumano (Slettet)

aj okay, diff to gange? har jeg aldrig lært? forstår det ik helt tror jeg,


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Start med at differentiere en gang for at finde v(t) = s'(t).


Svar #8
14. april 2009 af Cumano (Slettet)

altså skal jeg differentier s(t)=-4,91m/s*t2+15,00m/s*t? der jo ingen x´er


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Nej. Hvorfor skulle der også være det?


Svar #10
14. april 2009 af Cumano (Slettet)

aj men hvordan differentier man, når der er m/s og m/s*t, kan godt være jeg spørger dumt, men jeg er ik den bedste til fysik


Svar #11
14. april 2009 af Cumano (Slettet)

er der virkelig ik nogen der vil hjælpe mig :(


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#10: Enhederne er ligegyldige. Det er t, der er din variabel. Hvis du ikke kan gennemskue det, fordi der ikke står x, så kan du bare skrive x i stedet for t hele vejen igennem.


Skriv et svar til: acceleration?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.