Matematik

hurtig hjælp.. lille ligning

15. april 2009 af dorskid (Slettet)

hej..

Vil i hjælpe med at udregne denne ligning

b = 0,5x2 - 2x - 0,5x -3


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2009 af Line-Bertelsen (Slettet)

x= -1
x=6


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2009 af dnadan (Slettet)

Hvad skal du bestemme? Indtil videre har du blot skrevet et andengrads polynonium op.

Yderligere, undgå at skriv hurtig, hjælp, haster osv. i overskriften. Det bryder retningslinjerne.


Svar #3
15. april 2009 af dorskid (Slettet)

jeg har den ligning, og den skal gerne give -5

Det giver nemlig ikke helt mening, kun hvis man bare minusser talene fra hinanden.. Kan man godt det?

Min opgave lyder :

En parabel har ligningen y = 0.5x2 – 0.5x – 3 og en ret linie med ligningen y = 1.5x + b
Bestem den værdi af b, hvor parabel og linie har netop ét fælles punkt.
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. april 2009 af dnadan (Slettet)

To muligheder:

1. Sæt parablens ligning lig den rette linjes ligning. Heraf:

0.5x2 – 0.5x – 3=1.5x+b <=> .....=0 udnyt herefter, at d=0, da de kun skærer hinanden én gang. Med andre ord: linjen er tangent til parablen.

2.

a. Bestem f'(x)

b. Løs f'(x)=1.5 med hensyn til x.

c. Indsæt den fundne værdi i parablens ligning, for herefter at indsætte punktet i tangentsligning, hvorved b kan findes.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2009 af Michalla Friis (Slettet)

i stedet for b skrives det samme på begge sider af lighedstegnet - altså det på højre side skrives også på venstre da summen af det alligevel er det samme som b ! så findes x, og så regner man ud hvor meget 0,5x2 - 2x - 0,5x -3 er, hvilket er resultatet på b .  TROR jeg


Svar #6
15. april 2009 af dorskid (Slettet)

#5

i stedet for b skrives det samme på begge sider af lighedstegnet - altså det på højre side skrives også på venstre da summen af det alligevel er det samme som b ! så findes x, og så regner man ud hvor meget 0,5x2 - 2x - 0,5x -3 er, hvilket er resultatet på b .  TROR jeg

jo, men hvordan regner jeg så resultatet ud af 0,5x2 - 2x - 0,5x -3 er,


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. april 2009 af Michalla Friis (Slettet)

aner det ikke ! jeg går "kun" i niende xD (...dårlige undskyldninger er der nok af!) - ked af jeg ikke kan hjælpe dig :s


Svar #8
15. april 2009 af dorskid (Slettet)

hehe.. bare i orden.. det er gym stof


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. april 2009 af dnadan (Slettet)

#8 Du har jo også fået at vide,hvorledes opgaven skal løses.


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. april 2009 af swimmingtime123 (Slettet)

til dnadan: Hvordan kan du vide d = 0? Vil du ikke vise det


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. april 2009 af dnadan (Slettet)

Et fælles punktet betyder et skærringspunkt, og et skærringspunkt svarer til én løsning til andengradsligningen, dette betyder hermed, at d=0.


Skriv et svar til: hurtig hjælp.. lille ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.