Kemi

Hjælp til dihydron syre

16. april 2009 af HUA (Slettet)

Heej

25.0 mL vandig opløsning af H3PO3 titreres som en dihydron syre med en 0.102 M NaOH-opløsning.

Hvad bliver pH i titrerblandingen, når der er tilsat 11.3 mL NaOH-opløsning?

Er ret lost...

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2009 af mathon

                                    H3PO4  +  2NaOH   →   Na2HPO4   +   2H2O
ækvivalentmængder          1 mol        2 mol

dvs i stofmængdeforholdet
H3PO4:NaOH = 1:2 = ½:1

ns = ½*nb

Vs*cs = ½*Vb*cb

(0,025 L)*cs = ½*(0,0113 L)*(0,102 M)

cs = c(HPO42-) = ½*(0,0113/0,025)*(0,102 M)

pKs(HPO42-) = 12,67, hvilket indikerer svag syre
hvorfor

pH = ½(pKs-log(c(HPO42-)) = ½*(12,67 - log(c(HPO42-)) =

 


Svar #2
19. april 2009 af HUA (Slettet)

Hvorfor bruger du HPO42- s pKs-værdi?


Svar #3
19. april 2009 af HUA (Slettet)

Og hvorfor bruger du ikke pufferligningen?


Skriv et svar til: Hjælp til dihydron syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.