Fysik

tryk og gasser

16. april 2009 af hjælp, tak :) (Slettet)

Hej!

Jeg skal lave disse fysik opgaver og ville være rigtig glad for noget hjælp :)

1) Jeg skal omregne trykket 745 mm Hg til Pa, bar, atm. - hvordan skal jeg gøre det?

2) Zn + 2HCL → ZnCl2 + H2 ( der bliver omdannet 0,15 mol Zink svarende til 10 gram)

hvor meget H2 bliver der dannet?

Hvor mange liter brint bliver der dannet?

3) En gasmængde har rumfanget 500 cm3 og trykket 2,0 kPa ved temp. 20 grader C

Jeg skal berenge gasmængden i mol. Til det har jeg benyttet idealgas ligningen som jeg har flyttet rundt i således:

n = (p*V)/(R*T)

n= (2,0kPa * 500cm3)/((8,31J/mol*K)*293,15K) =  mol

Men jeg er i tvivl om jeg kan bruge tallene på den måde jeg har gjort, for synes ikke umiddelbart at jeg kan få resultatet i mol?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2009 af kieslich (Slettet)

3. Du skal bruge denne version af R = 8,314472 cm3·MPa·K-1·mol-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2009 af kieslich (Slettet)

1. Brug http://da.wikipedia.org/wiki/Tryk

2. Zn og H2 reagerer i forholdet 1 til 1, så du får 0,15 mol

1 mol af en idealgas fylder 22,7L


Svar #3
18. april 2009 af hjælp, tak :) (Slettet)

mange tak for hjælpen! Skal bare lige høre hvordan du ved at Zn og H2 reagerer 1:1? Og ved du også hvordan jeg finder massen af et N2 og et H2 molekyle?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2009 af mathon

2)
                                    Zn   +   2HCl   →  ZnCl2  +  H2
stofmængdeforhold        1 mol                               1 mol
 
dvs
i stofmængdeforholdet Zn : H2 = 1 : 1


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2009 af mathon

massen af et N2 og et H2 molekyle findes ved opslag i det periodiske system


Skriv et svar til: tryk og gasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.