Kemi

Kemiopgave.. HJÆLP !!

16. april 2009 af kk123 (Slettet)

Hej derude;)

jeg har en opgave om titrering..

opgaven lyder:

Beregn den formelle koncentration af ethansyreopløsningen ud fra den tilsatte stofmængde NaOH i ækvivalenspunktet..

jeg har beregnet stofmængden ud for NaOH, men det er koncentrationen af ethansyre jeg ikke kan regne ud..

Stofmængden af NaOH:

n(NaOH)= c*v= 0,1M * 0,0337L = 0,00337 mol

vi tilsætter 0,025 mL af ethansyre så det er "v". men det er c jeg ikke ved hvad er..
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2009 af Angelmelek (Slettet)

NaOH og CH3COOH reagerer i forholdet 1:1, hvorfor vi må gå ud fra, at der i ækvivalenspunktet er lige meget af hvert stof.

n(NaOH)=n(CH3COOH).


Svar #2
17. april 2009 af kk123 (Slettet)

når man i det halve ækvivalenspunkt skal finde ks, er det så muligt at bruge koncentrationen af syren og basen man har fundet i ækvivalenspunktet.

eller skal man på ny finde koncentrationen af syren og basen da det er et nyt volumen vi har med at gøre i det halve ækv?

er lidt forvirret :S,


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2009 af mathon

se teori
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=670501


Skriv et svar til: Kemiopgave.. HJÆLP !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.