Matematik

hjælp til en ligning, tak :)

19. april 2009 af ham-der-pede (Slettet)

Hej alle. Jeg sidder lige og roder med noget matematik og så kommer jeg til en opgave hvori der står:

En person har indtaget amfetamin. Mængden af amfetamin i kroppen kan beskrives ved
modellen
y = 15 * 0,84^x (opløftet x)
hvor x er tiden efter indtagelsen (målt i timer), og y er amfetaminmængden i kroppen
(målt i mg).
a) Hvad fortæller tallene 15 og 0,84 om amfetaminmængden i kroppen?

kan nogle hjælpe mig?

MVH Peter


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad er y til tiden 0?


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. april 2009 af morell18 (Slettet)

ahaa. kan se at det er en opgave fra eksamens sætet maj 2008. som jeg selv har lavet.

tallet 15 fortæller hvor stor mængde amfetamin i mg personen har indtaget

0,84 er fremskrivningsfaktoren, og fortæller, at mængden af amfetamin i kroppen falder med 1-0,84=0,16=16% i timen 


Svar #3
19. april 2009 af ham-der-pede (Slettet)

tusind tak for det .,. ka du så også huske spørgsmål b -2

b) Bestem amfetaminmængden i kroppen efter 2,0 timer.
Bestem halveringstiden for amfetaminmængden i kroppen.


Svar #4
19. april 2009 af ham-der-pede (Slettet)

#2

ahaa. kan se at det er en opgave fra eksamens sætet maj 2008. som jeg selv har lavet.

tallet 15 fortæller hvor stor mængde amfetamin i mg personen har indtaget

0,84 er fremskrivningsfaktoren, og fortæller, at mængden af amfetamin i kroppen falder med 1-0,84=0,16=16% i timen 

?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2009 af morell18 (Slettet)

ja det kan jeg da. Det er bare at sætte 2 ind på t plads i forkriften fordi t, jo angiver antal timer efter indtagelsen.

F(2)=15*0,84^2= 10,58 


Svar #6
19. april 2009 af ham-der-pede (Slettet)

#5

ja det kan jeg da. Det er bare at sætte 2 ind på t plads i forkriften fordi t, jo angiver antal timer efter indtagelsen.

F(2)=15*0,84^2= 10,58 

haha ja tak men nu mente jeg den anden.

altså

Bestem halveringstiden for amfetaminmængden i kroppen.

og hvordan kan 15 være mængden i kroppen når der står ordret :

...og y er amfetaminmængden i kroppen
(målt i mg).


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. april 2009 af morell18 (Slettet)

det skal forståes på den måde at 15mg er begyndelse værdien i funftionen.

så hvis du feks siger F(0)= 15*0,84^0= 15 vil altså også være den samlet y- værdi når du begynder.

Halveringstiden beregner du med formlen T½=log(½)/log(a) 

T= log(½)/log(0,84)= 3,98 timer 


Svar #8
19. april 2009 af ham-der-pede (Slettet)

#7

det skal forståes på den måde at 15mg er begyndelse værdien i funftionen.

så hvis du feks siger F(0)= 15*0,84^0= 15 vil altså også være den samlet y- værdi når du begynder.

Halveringstiden beregner du med formlen T½=log(½)/log(a) 

T= log(½)/log(0,84)= 3,98 timer 

når på den måde. Mange tak for det :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. april 2009 af morell18 (Slettet)

så lidt..


Skriv et svar til: hjælp til en ligning, tak :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.