Fysik

Bevisning af parallelkobling

20. april 2009 af annadjensen (Slettet)

Hvordan kan man besvise at formlen 1/R=1/R(1)+1/R(2)+1/R(3) osv. er rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2009 af mathon

erstatningsmodstanden, Rp, er den modstand, som udvikler samme effekt, som grenmodstandene

R1, R2, R3,....

dvs.

P = U2/Rp = U2/R1 + U2/R2 + U2/R3 + .....

som ved division med U2 giver

                                   1/Rp = 1/R1 +1/R2 + 1/R3 + .....


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2009 af mathon

se evt.
http://peecee.dk/upload/download/138224


Skriv et svar til: Bevisning af parallelkobling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.