Matematik

Ligning

22. april 2009 af hector87 (Slettet)

Hej Jeg har et spørgsmål til en lining:

Tre søskende er tilsammen 31 år. Jacob er dobbelt så gammel som Lene. Ane er 10 år.

Jacob er  ____________ år

Lenes alder betegnes med X

Opstil en ligning til bestemmelse af Lenes alder.

Jeg har fundet Jacobs alder som er 14 år, men det er selv ligningen jeg ikke kan lave

Håber en eller anden kan hjælpe mig jeg har vedhæftet opgave som en pdf fil

Hilsen Mikkel

Vedhæftet fil: Ligning.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Lad jacobs alder være Y, Lenes X og Anes Z. Dermed haves:

31 = X+Y+Z

Det oplyses, at Z=10 og Y = 2X. Dermed haves: 31 = X+2X+10 => 31-10 = 3x => 21 = 3x => x=7.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. april 2009 af peter lind

Hvis jacob er 14 år og dobbelt så gammel som Lene, så må Lene være 7 år. Ellers hvs lene er x år er Jacob 2x år. Da de tilsammen er 31 år får du x+2x+10=31


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. april 2009 af kieslich (Slettet)

Jacob + lene + ane = 2x + x +10 = 31 find x


Svar #4
22. april 2009 af hector87 (Slettet)

Hej

Jeg har nu fået 3 svar og det er bare kanon godt, takker mange gange for hjælpen.

Mikkel


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.