Matematik

Linjens skæringspunkt med koordinatakserne

23. april 2009 af heidi1992 (Slettet)

Hej jeg er ved at lave en opgave i matematik og kan ikke helt finde ud af den håber der er nogle der kan hjælpe :D

opgaven lyder:

En linje har stignings tallet 0.8 og går gennem punktet (5,7)

a) bestem en ligning for linjen

a har jeg lavet og fået til Y= 0,8(x-5)+7

b) find linjens skæringspunkter med koordinatakserne.

Jeg er gået i stå ved B og håber at der er nogen der kan hjælpe.

           


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2009 af Isomorphician

Skæring med y-aksen kræver at x = 0.

Skæring med x-aksen kræver at y = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2009 af morell18 (Slettet)

a) du får altså oplyst y som 7, det vil sige du kan finde b ved at løsse liningen 7=0,8x+b

b) det er bare dit fundene b da den jo kun har et skæringspunkt som altid er i (0,b)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2009 af STOREtun (Slettet)

funktion af grafen

 y = ax +b 

7 = 0,8*5 + b              - de to kendte punkter på grafen indsættes

-b = 0,8*5  - 7             - b isoleres

-b = -3

b = 3 

y = 0,8x +3

skæring med y

f(0) = 0,8 * 0 + 3         x = 0

f(0) = 3

skæring med x          y = 0

0 = 0,8x + 3

-x = 0,8 + 3

-x = 3,8 

correct me if im wrong, sidder også lige med noget andet, men tror da at det er det rigtige svar :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2009 af mathon

alment
y = ax + b

-ax + y = b

-(a/b)x + (y/b) = 1

x/(-b/a) + (y/b) = 1    som er linjens ligning på akseskæringsform

skæring med x-aksen:
y = 0
x = -(b/a)
Sx = (-(b/a);0)
                                                      når en brøk er lig med 1, er tæller lig nævner
skæring med y-aksen:
x = 0
b = b
Sy = (0;b)
 

aktuelle tilfælde:
x/(-3,75) + y/3 = 1


Svar #5
23. april 2009 af heidi1992 (Slettet)

Mange tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. april 2009 af keg (Slettet)

eller: y=ax+b

y=0,8x+b indsæt punkt

7=0,8*5 +b

b=3

x=0 => y=b=3 overskæring med y-akse

y=0 => 0,8x= -3 => x=-3,75 overskæring me x-akse


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. april 2009 af mathon

tastfejl

skæring med y-aksen:
x = 0
y = b
Sy = (0;b)


Skriv et svar til: Linjens skæringspunkt med koordinatakserne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.