Kemi

fortynding

23. april 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hey derude,

er der nogen der kan forklarer mig hvad det er der bevares ved en fortynding ? og hvorfor ?

:D

på forhånd taaaak


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2009 af Darwin (Slettet)

 Bl.a. stofmængden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2009 af Mherold (Slettet)

Jep, stofmængden bevares, da antallet af molekyler/ioner i opløsningen jo ikke ændres ved tilsætning af demin. vand, derfor kan man få:

n1 = n2                       

Hvor 1 angiver tilstanden før. Derfor fås:

c1*V1 = c2*V2 <=> c2= c1*V1/V2

Således kan man finde den nye koncentration


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2009 af mathon

antal mol bevares

V*c = n  hvor n er konstant

og
V og C er omvendt proportionale


Skriv et svar til: fortynding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.