Kemi

Kemi syre/base identifikation

25. april 2009 af bjarkeRJ42 (Slettet)

 
Har fået en opgave der blev gemt lidt af vejen, da jeg havde så meget andet at lave, og ved jeg ikke rigtigt hvad jeg skal gøre ved den, og glemte lidt hvorfor vi gjorde som vi gjorde.
Vi fik den opgave at identificere en syre eller base, og vi måtte selv bestemme hvordan det skulde gøres (se vedhæftede .doc for at se oplægget).
Vi fik tvunget ud af vores lærer at det var eddikesyre, så vi havde noget at arbejde hen imod, og bare lade som om at vi ikke vidste hvad det var i rapporten.
Vi opstillede forsøget således at vi titrerede 0,1 M NaOH ned i den ukendte opløsning.
Vi brugte en dråbetæller, og et pH-meter der begge var tilsluttet en computer, så vi kunne fremstille en titreringskurve (se den vedhæftede).

Jeg kan bare ikke lige se hvorfor vi lavede denne graf.

Vedhæftet fil: Studie.zip

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2009 af kieslich (Slettet)

Det sted på grafen hvor den stiger mest kaldes ækvivalenspunktet. På dette sted er der ækvivalente mængder af eddikesyre og NaOh'en. Du aflæser hvor mange mL NaOH du har brugt ved dette punkt. Udregner hvor mange mol NaOH det svarer til, og via reaktionsligningen, hvor mange mol eddikesyre der var i opløsningen. Du kan derefter beregne eddikesyrens koncentration. 


Svar #2
26. april 2009 af bjarkeRJ42 (Slettet)

 Men da jeg ikke ved at det er eddikesyre, kan jeg jo ikke bruge den til så meget..


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2009 af kieslich (Slettet)

Da pH i ækvivalenspunktet er større end 7 (ca,8.5) er der tale om en svag syre.  Den ækvivalente mængde af NaOH er 24mL, Aflæs pH ved 12 mL NaOH (ca. 4,5). Denne pH er lig med pKs for syren. Nu kan du i en tabel se hvilken syre det drejer sig om.

se lidt mere her: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=42277


Skriv et svar til: Kemi syre/base identifikation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.