Matematik

forkort brøken

26. april 2009 af mathiasjacobsen (Slettet)

forkort brøken

(a2 - 6a + 9) / (a2 - 9)


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. april 2009 af Dynin (Slettet)

#0 kig på kvadratsætningerne ...


Svar #2
26. april 2009 af mathiasjacobsen (Slettet)

er ikke så god til at reducere får mere ud af du laver den med mellem regning, også ser jeg på den lærer jeg fidusen ;)


Brugbart svar (2)

Svar #3
26. april 2009 af Dynin (Slettet)

#2 for tælleren skal du bruge (x-y)2=x2-2xy+y2 og for nævneren (x+y)(x-y)=x2-y2 ... indsæt x=a og y=b i disse ... og prøv at regne


Svar #4
26. april 2009 af mathiasjacobsen (Slettet)

så nævneren bliver

(a + 3) (a - 3) og tælleren bliver (a - 3)2


Brugbart svar (2)

Svar #5
26. april 2009 af Dynin (Slettet)

#4 ja og så kan du forkorte :)


Svar #6
26. april 2009 af mathiasjacobsen (Slettet)

så det bliver (a-3) ? :)


Brugbart svar (2)

Svar #7
26. april 2009 af Dynin (Slettet)

#6 hvis du mener at man kan forkorte med (a-3) så ja :)


Svar #8
26. april 2009 af mathiasjacobsen (Slettet)

hvad får du det til når du forkorter :) ?


Brugbart svar (2)

Svar #9
26. april 2009 af Dynin (Slettet)

#8 når du forkorter med (a-3) "forsvinder" et sådant led i både tæller og nævner ... dvs. resten der bliver tilbage er (a-3)/(a+3)


Svar #10
26. april 2009 af mathiasjacobsen (Slettet)

okay super :) mange tak, dejligt med noget hjælp :)


Svar #11
26. april 2009 af mathiasjacobsen (Slettet)

men kan jeg ikke også lade a gå ud med hinanden ?


Brugbart svar (2)

Svar #12
26. april 2009 af Dynin (Slettet)

#11 nej


Svar #13
26. april 2009 af mathiasjacobsen (Slettet)

okay :)


Skriv et svar til: forkort brøken

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.