Matematik

Temperaturstigning

26. april 2009 af nej12 (Slettet)

Hej håber der er nogle som kan hjælpe med mig at finde ud af denne opgave

Jeg har fundet en forskrift for vindruers holdbarhed H, målt i døgn som funktion af temperaturen T, målt i grader c.

forskrift      h(t)=245.5758*0.78863t

Jeg skal nu bestemme ved hjælp af modellen den temperaturstigning, for hvilken holdbarheden af vindruer bliver 1/10 af holdbarheden før temperaturstigningen.

Håber der er nogle som kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2009 af Isomorphician

0,10 = 0,78863t, isoler t


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2010 af betiina (Slettet)

jeg følger lige med..
er svaret så bare:
solve(0.10=0.78863^t,t) = 9.697?
håber på et hurtigt svar :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2010 af Isomorphician

0,10 = 0,78863t <=>

log(0,10) = t*log(0,78863) <=>

log(0,10)/log(0,78863) = t <=>

9,69681 = t


Skriv et svar til: Temperaturstigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.