Matematik

reduktion

26. april 2009 af signeth (Slettet)

hej alle

jeg kan ikke rigtig finde ud af disse 3.. jeg tror det er fordi jeg ikke har lært helt præcist hvordan, når der parentes inden i og i de næste 2 opg. hvordan jeg skal gange helt ind:S

9a-(15a-(3b+7a)+(-8b+a)+12b)

(2a-16+4b) : 2 - (5a+15+25a-10b) :5

(9x-72y-18x) : 9 - (12y-48x + 24y + 72x - 36y + 12x) : 12

håber I kan hjælpe. og I må meget gerne vise det trin for trin :)

/signe


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2009 af kieslich (Slettet)

#0
 

9a-(15a-(3b+7a)+(-8b+a)+12b)

= 9a-(15a-3b-7a-8b+a+12b)      ophævet de to inderste parenteser. ved minusparenteser skal alle led skifte fortegn.

= 9a - (9a +b)         trukket indmaden sammen

= 9a - 9a -b    Husk: ve dminusparenteser skal alle led skifte fortegn

=-b      hvis jeg har regnet rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2009 af Dynin (Slettet)

#0 viser dig lige den første

9a-(15a-(3b+7a)+(-8b+a)+12b)    hæv de inderste parenteser

9a-(15a-3b-7a-8b+a+12b)    lig a'er og b'erne sammen

9a-(9a+b)    hæv den sidste parentes

9a-9a-b     forkort

-b

edit: æv kieslich var hurtigst ;)


Svar #3
26. april 2009 af signeth (Slettet)

tak skal I have :D haha


Svar #4
26. april 2009 af signeth (Slettet)

hvad gør jeg her..

skriv løsningen til ligningssystemet

y=3x -1
y= -½x+21


Svar #5
26. april 2009 af signeth (Slettet)

jeg har fundet ud af de sidste ligninger ;)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2009 af kieslich (Slettet)

Sætter dem lig med hinanden: 3x - 1 = -½x + 21 og finder x.  Start med at lægge ½x til på begge sider.


Svar #7
26. april 2009 af signeth (Slettet)

får det til

3,5x=3,5

er det det koordinatetsættet hedder så? for det skal jeg lægge ind


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. april 2009 af Dynin (Slettet)

#7 3x - 1 = -½x + 21 ⇔ 3,5x=22 ⇔ x=...

... indsæt det fundne x i y=3x -1


Svar #9
26. april 2009 af signeth (Slettet)

wae? forstår ikke den der pil til venstre og højre


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. april 2009 af Dynin (Slettet)

#9 læs 3x - 1 = -½x + 21 ⇔ 3,5x=22 som

3x - 1 = -½x + 21 er det samme som 3,5x=22


Svar #11
26. april 2009 af signeth (Slettet)

hov jeg mente..

y= -½x+2 ½

undskyld.. kan det så ikke passe det jeg har skrevet


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. april 2009 af kieslich (Slettet)

Så er det du skrev i #7 rigtigt. divider nu med 3,5 på begge sider, så du får x til at stå alene.


Skriv et svar til: reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.