Matematik

Ligning

27. april 2009 af Monique1988 (Slettet)

I plantager bliver rødgraner plantet meget tæt. I et hæfte om sovdyrkning anbefales det at foretage udtynding, efterhånden som træerne bliver højre. Sammenhængen mellem træhøjden og den anbefalede tæthed kan beskrives ved følgende matematiske model:

y= 168000* x-2

hvor y er den anbefalede tæthed, målt i rødgraner pr. hektar, og x er træhøjden, målt i meter.

a ) Bestem den træhøjde, for hvilken der anbefales en tæthed på 3000 rødgraner pr. hektar.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2009 af mathon

løs
3000 = 168000*x-2


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2009 af mathon

3000 = 168000*x-2 , x>0            multiplicer med x2 på begge sider

3000x2 = 168000


Svar #3
27. april 2009 af Monique1988 (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt endnu :-(


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2009 af mathon

3000x2 = 168000 , x>0             divider med 1000

3x2 = 168, x>0                         divider med 3

x2 = 56 , x>0     

x = √(56)                     


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.