Matematik

% regning ''Haster''

27. april 2009 af nabar (Slettet)

heej alle sammen, sidder med en opg. som jeg ikke lige helt ved hvordan man regner ud så vil sætte stor pris på vis jeg kan give mig svaret tak på forhånd

her kommer opgaven.

Hvis jeg sætter 2400kr ind i banken til 4,5% p.a (p.a. = pro anno = om året.)

hvor mange penge kan jeg så hæve efter et år?

hvor mange penge kan jeg så hæve efter 9 måneder

Tak på forhånd =D


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2009 af mathon

efter et år kan hæves: kr  (2400*1,045)
= 2400 + 2400*0,045


efter 9 måneder kan hæves: kr (2400*(1 + 0,045*(9/12))


Svar #2
27. april 2009 af nabar (Slettet)

hvor er resultatet der ? det ligner bare en lang udregning


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. april 2009 af mathon


Svar #4
27. april 2009 af nabar (Slettet)

forstår bare ikke lige den der udregning.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2009 af mathon

skrevet lidt anderledes til en 13-årig:

årsrenten = (2400/100*4,5) = kr 108
9-månedersrenten = kr (108/12)*9 = kr 81

efter et år kan hæves:                                                 kr (2400 + 108)   =      kr 2508
efter 9 måneder kan hæves:                                          kr (2400 + 81)    =      kr 2481


Svar #6
27. april 2009 af nabar (Slettet)

mange tak men lige et spøgsmål hva betyder  den her: / som du har brugt nogen gange her ;D


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2009 af mathon

/ er division


Svar #8
27. april 2009 af nabar (Slettet)

tak ;D


Skriv et svar til: % regning ''Haster''

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.