Fysik

linedanser .. meget kort.

27. april 2009 af Mette40 (Slettet)

Heej allsammen. Her er en meget kort fysik opgave, som jeg ikke aner hvordan skal besvares, håber i kan hjælpe mig.

Figuren viser en linedanser, der står midt på en line. Linedanseren har massen
60 kg, og linen kan holde til et træk på 3,5 kN.

Afgør, om linen kan bære linedanseren. Bilag 1 kan benyttes ved besvarelsen.

*bilag 1 er vedhæftet

Vedhæftet fil: Linedanser.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2009 af kieslich (Slettet)

I snorenes retninger (til begge sider) trækker snorkraften Fs, Snorkræfterne kan opdeles i vandrette og lodrette komponenter. De vandrette ophæver hinanden, da de er lige store og peger hver sin vej. De lodrette peger begge opad og summen af dem modsvarer netop tyngdekraften. Så du kan finde Fs, da

Ft = 2*Fs, lodret komposant


Svar #2
27. april 2009 af Mette40 (Slettet)

# 1: Jeg ved ikke om jeg er helt med på hvad Fs er, er det:

Ft = 2*3,5 kN ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2009 af kieslich (Slettet)

Du kander ikke Fs, men kan finde den ud fra formlen i #1. Tegn en vektor på linen, ud fra linedanserens fødder og langs linen, det er Fs. Lav to vektorer, en vandret og en lodret, hvis sum er lig med Fs. Hvilken sammenhæng er der nu mellem Fs og dens lodrette komposant? se tegningen, der er noget med en vinkel


Svar #4
27. april 2009 af Mette40 (Slettet)

Når okay (: Harprøvet at tegne det nu. Er det den vinkel på 18% ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2009 af kieslich (Slettet)

Nemlig. så den lodrette komposant er sin(18º)*Fs. Indsættes i formlen fås: Ft = 2*sin(18º)*Fs. Find Fs og se om linen springer.


Svar #6
27. april 2009 af Mette40 (Slettet)

Jeg får den til 1,618 kan dette passe?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2009 af kieslich (Slettet)

Ft = 2*Fs, lodret komposant = 2*sin(18)*Fs   ⇔ Fs = m*g/(2*sin(18)) = 60*9,82/(2*sin(18)) = 953,35 N

Er det ikke så'en?     Trækket i punktet hvor linedanseren stå er så 2*953,35 N = 1,9067 kN  


Svar #8
27. april 2009 af Mette40 (Slettet)


Jo, kan se jeg har et par regnefejl (: Så linen kan godt bære linedanseren.


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. april 2009 af kieslich (Slettet)

yep, denne gang......


Svar #10
27. april 2009 af Mette40 (Slettet)

super, tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. januar 2012 af sakii (Slettet)

Hvorfor skal trækket i punktet ganges med 2?


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. januar 2021 af MVDP

Jeg vil gerne stille det samme spørgsmål som #11

Hvorfor skal trækket i punktet ganges med 2 igen?


Skriv et svar til: linedanser .. meget kort.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.