Matematik

ligning

27. april 2009 af Lea amalie (Slettet)

hvordan udregnes 9x-2(2x-3)=6x-3(x-6) tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2009 af NejTilSvampe

 træk 6x fra på begge sider og gang parenteserne ud:

3x - 4x - 6 = -3x+18   (+18 fordi -3*-6=+18)

læg 3x til på begge sider:

2x -6 = 18

læg 6 til på begge sider:

2x=24

del med 2

x=12


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.