Matematik

Redegør for log/ln.

29. april 2009 af bonanx (Slettet)

Hej, jeg står med en emneopgave og mangler egentlig kun at redegøre for log/ln.

Jeg fik at vide at jeg kun skulle redegøre for en af dem, så har valgt ln, da det er den jeg oftest bruger.

I bogen er der nogle regneregler, som jeg forstod jeg bare skulle skrive ned, men er det at redegøre 100%?

Her er reglerne:

ln(e^x) = x for alle reelle tal x, specielt er ln(e) = 1

ln (x*y) = ln x + ln y

ln (x/y) = ln x - ln y

ln(a^x) = x * ln a

Det var regnereglerne, men er der så nogen der kan skrive dem på et sprog hvor vi mindre begavede også kan forstå det?

Og har du mere at tilføje til en redegørelse af ln, så skriv gerne, jeg er åben for alt.

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2009 af mathon

Dm(ln) = R     Vm(ln) = R+

ln(ex) = x for alle reelle tal x, specielt er ln(e) = 1    ln(x) og ey er hinandens omvendte
                                                                      funktioner

ln(x*y) = ln(x) + ln(y)                                         logaritmen til et produkt er lig med
                                                                      summen af faktorernes logaritmer                                          

ln (x/y) = ln(x) - ln(y)                                         logaritmen til en brøk er lig med
                                                                      tællerens logaritme minus nævnerens
                                                                      logaritme

ln(ax) = x * ln(a)                                               logaritmen til en potens er lig med
                                                                      ekponenten gange logaritmen til roden

ln'(x) = 1/x

∫ln(x)dx = xln(x) - x + k

log(x) = (1/ln(10))*ln(x)


Svar #2
29. april 2009 af bonanx (Slettet)

Taktak, men kunne du ikke forklare hvad det er du har tilføjet osv.? Logaritme er ikke min stærke side.


Skriv et svar til: Redegør for log/ln.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.