Matematik

Opgaver til Matematik uden hjælpemidler. Differentialligninger

29. april 2009 af christian Thøgersen (Slettet)

Hej alle sidder og øver lidt matematik uden hjælpe midler..

har lavet den i STX a bogen, men synes ikke rigtig det er nok..

tænkte på om der var nogle der har/ved hvor man kan finde nogle flere opgave udenhjælpe midler især med for på differentialligninger..

På forhånd tak C.T


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2009 af Exupery (Slettet)

Vi skal da ikke kunne løse differentialligninger uden hjælpemidler..


Svar #2
29. april 2009 af christian Thøgersen (Slettet)

tangentligninger ved hjælp af differentialligner??. Monotoni og ekstremum


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2009 af Exupery (Slettet)

Hvis du tænker på f'(x)=0 etc er der blot tale om almindelig differentialregning..

En differentialligning er en ligning, der både indeholder funktionen selv og dens afledede.

Eksempler:

dy/dx=ky

y'=b-ay

etc


Svar #4
29. april 2009 af christian Thøgersen (Slettet)

y'=x^2+y^2 P(2.2)

find tanget ligningen.. hvad kalder du det


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2009 af Dynin (Slettet)

#3 rent formelt så er f'(x)=0 også en differentialligning ... godt nok ret triviel, men alligevel :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2009 af Exupery (Slettet)

Nåh. Jamen, der skal du jo heller ikke løse differentialligningen..

Tangentligningen er givet ved: y=ax+b og vi kender i forvejen et punkt P(2,2). Da vi ved, at a=y', indsætter vi blot, hvormed vi får: y'=2^2+2^2=4+4=8. Dette kan vi så indsætte i formlen for tangenten og isolere b: 2=8*2+b <=> b=-14, hvorefter vi opskriver tangentenligningen i punktet P: y=8x-14.

Vi løser aldrig differentialligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. april 2009 af Exupery (Slettet)

#5 Ja, du har ret. :)


Svar #8
29. april 2009 af christian Thøgersen (Slettet)

ja ok dårligt formulere af mig point taken ;).. men er der nogle som har nogle flere opgaver


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. april 2009 af Exupery (Slettet)

Kan du ikke finde de gamle eksamenssæt på uvm?


Brugbart svar (1)

Svar #10
29. april 2009 af RM (Slettet)

http://www.emu.dk/gym/fag/ma/faglige_forening/bogsalg/STX_A_vejl_eks_opg.pdf

Der skulle gerne være rigeligt med opgaver som du og mange andre søger..


Skriv et svar til: Opgaver til Matematik uden hjælpemidler. Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.