Matematik

trapez

30. april 2009 af midler (Slettet)

Hej.

Trapezet ABCD er siden AD parallel med siden BC, vinkelA = 68, |AD| = 12, |AB|=5 og |BC|=4

Diagonalernes skæringspunkt kaldes S.

Beregn længden af linjestykket AS.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2009 af mathon

benyt

ΔASD ensvinklet med ΔCOB


Svar #2
30. april 2009 af midler (Slettet)

det forstår jeg ikke helt hvad du mener


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2009 af kieslich (Slettet)

Du finder først vinkel B. Husk CB er parallel med AD. nu har du B, CB og AB, så bruger du cosinusrelationen kan du finde AC. Brug nu at ΔASD og ΔBSC er ensvinklede, til at dele AC i AS og SC, og find AS.


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. april 2009 af mathon

<B = (180°-68°)

til beregning af |AC| benyttes cos-relationen

|AC| = [52+42-2*5*4*cos(180°-68°))]½ = [52+42+2*5*4*cos(68°)]½
da
cos(180°-V) = -cos(V)

ΔASD ensvinklet med ΔCSB           (tastfejl i #1)

hvoraf

|AS|/|CS| = |AD|/|CB|  

|AS|/(|CS|+|AS|) = |AD|/(|CB|+|AD|)  

|AS|/|AC| = 12/(4+12) = (12/16) = (3/4)

|AS| = (3/4)*|AC|

.............

benyttet er
(a/b) = (c/d) ⇔ (a/(b+a)) = (c/(d+c))


Svar #5
30. april 2009 af midler (Slettet)

tusinde tak

får i den ikke til 8,092 er lidt itvivl om det kan passe


Svar #6
30. april 2009 af midler (Slettet)

jeg mener får i også AS til 6,069


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. maj 2009 af mathon

|AS| = (3/4)*7,48226 = 5,6117


Skriv et svar til: trapez

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.