Matematik

trigonometri - pythagoras - kateternes længdH

02. maj 2009 af El Kay A (Slettet)

Hvor lange er kateterne i en retvinklet trekant hvor hypotenusen er 10


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Der er uendelig mange muligheder. Skal kateterne være heltallige?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2009 af *CS* (Slettet)

Eller skal kateterne være lige lange?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2009 af keg (Slettet)

Hvis vi nu forudsætter atde skal være lige lange og lad os kalde kateternes længde x så vil Pythagoras give 2x2=102 og så er det blot at finde x                       (7,071) =(x2=50)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Der er ganske rigtigt mange muligheder bl.a at de er lige lange og 7.,071 cm

Måske er det du tænker på, de pythagoraiske tak, hvor alle sider kan angives i hele cm.

De fleste kender trekanten med sider på 3, 4 og 5 cm.

En trekant der er ensvinklet med denne har sider på 6, 8, og 10cm

Hvis du ikke mener du har fået de rette svar, så giv os tilstrækkelig med oplysninger om trekanten.


Skriv et svar til: trigonometri - pythagoras - kateternes længdH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.