Kemi

Eddikesyre

02. maj 2009 af elissa92

Overfør med målepippette 10 mL eddike til målekolben og mål massen af målekolbe uden prop og eddike. Derefter fyldes der op med destilleret vand til 250mL.

masse af 10mL eddike = 64,5567g
densitet for eddike= 6,45567 g/mol


Overfør 10 mL af den fortyndede eddike fra målekolben til en kolbe. Tilsæt nogle få dråber pheolphtaleinoplsøning. Titrer med 0,100 M NaOH fra en nulstillet burette. Titreringen afbrydes, når en enkelt dråbe fra buretten bevirker, at opløsningen i kolben bliver svagt rød. Aflæs det tilsatte volumen 0,100 M NaOH.

Volumen 0,100 M NaOH = 22,3mL

M(NaOH) = 39,998g/mol

Koncentration af eddikesyre i fortyndet og ufortyndet eddike kan jeg ikke lige finde ud af.

Jeg ved det er den formel jeg skal bruge: c=n/V

Men ved ikke hvilke tal jeg skal bruge

Ville blive glad hvis jeg kunne få hjælp
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Først laver de en reaktions ligning, så du kan se i hvilket forhold NaOH og CH3COOH reagerer. Det er i forholdet 1:1.  Så n(CH3COOH) = n(NaOH) = C(NaOH)*V(NaOH)  . Nu er C(CH3COOH) = n(CH3COOH)/V(CH3COOH).


Svar #2
02. maj 2009 af elissa92

Okay. Jeg har gjort det på denne måde for udregningen af den ufortyndet koncentration:

n(CH3) = m(CH3COOH) / M(CH3COOH) = 64,5567g/60,052g/mol

n= 1,0750 mol   

C(CH3OOH) = n(CH3COOH) / V (CH3COOH) = 1,0750 / 0,01 L 

c = 107,5 mol/L

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Nej, Du kan ikke gøre det på den måde. De tal du har for densiteten er forkerte(du har glemt at trække massen af den tomme kolbe fra), og densitet og molarmasse hænger ikke sammen på den måde.

Du er nød til at bruge metoden i #1.


Skriv et svar til: Eddikesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.