Matematik

Kvadratrod.

03. maj 2009 af Anonym4 (Slettet)

Hej.

Jeg ved godt hvad kvadratroden af et tal sådan betyder, men hvad betyder det, når det står på denne måde:

3(kvadratrodtegn)27 ?

Kunne godt forestille mig, svaret blev 9, men hvordan regner man sådan en ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2009 af HansL (Slettet)

Svaret er 3 da 3×3×3=27

3(kvadratrodtegn)27 kaldes kubikroden.

3√(273)=27


Svar #2
03. maj 2009 af Anonym4 (Slettet)

Okay, tak (:


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. maj 2009 af dnadan (Slettet)

Grundet potensregnereglerne fås da:

3√(27)=271/3=(33)1/3=31/3*3=31=3


Skriv et svar til: Kvadratrod.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.