Kemi

Eddikesyre

03. maj 2009 af elissa92

Når man skal regne eddikesyreindholdet om til masse %, kan man regne på 1 liter eddike. Hvor stor en stofmængde eddikesyre er der i 1 liter? Beregn massen af denne stofmængde eddikesyre. Find derefter massen af 1 liter eddike ved at anvende den målte densitet, hvorefter man kan beregne eddikesyreindholdet i masse %.

masse af 10 mL eddike = 10,0085g

Densitet for eddike = 1,00085 g(mL

Volumen af 0,100M NaOH = 22,3

Ville blive glad hvis jeg kunne få hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2009 af Da-ted (Slettet)

 Det er da helt rigtigt det du srkiver.. Det er da bare at fatte lommeregneren og komme igang. 


Svar #2
03. maj 2009 af elissa92

Okay men hvilken formel skal jeg bruge? og hvilke tal skal jeg benytte? jeg skal aflevere om en time :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2009 af Da-ted (Slettet)

Du ved hvor mange procent af den hele liter, der er eddike... Fx 7 %.. Du får så et antal mL... Der kan du så bruge densiteten som du har skrevet op. Nu har du massen i gram. Og så er det jo ligetil :P 


Svar #4
03. maj 2009 af elissa92

dvs. hvor mange procent af CH3COOH der er i CH3COOH + NaOH + vand?


Skriv et svar til: Eddikesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.