Matematik

bionomalfordeling- statistik

03. maj 2009 af compaqcompaq (Slettet)

Hey

har fået stillet følgende opgave..

XYZ har observeret at sansynligheden for at en kunde der kommer ind i butikken foretager et køb er 0,20. I løbet af en bestemt dag kommer der 50 kunder.

1.5 ARgumenter for hviken fordeling antal køb kan beskrives ved??

Håber der er nogle som kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2009 af Duffy

Der er kun to muligheder:

enten køber kunden , eller så køber kunden ikke.

Derfor er det binomialfordelingen du skal have fat i, med n=50 og p=0,20.


Svar #2
03. maj 2009 af compaqcompaq (Slettet)

super, mange tak


Svar #3
03. maj 2009 af compaqcompaq (Slettet)

har lige et spørgsmål mere

En butik modtager et parti varer af 20 enheder. 3 af dem er defekte. der udtages en stikprøve på 5 enheder.

1.3 gør rede for at antallet af defekte enheder i stikprøven følger en hypergeometrisk fordeling og bestem fordelingens parametere?

Har indtil nu bare skrevet:
 

Udfra en population på N= 20 har vi en tilfældig stikprøve på n=5 hvoraf r=3 har en speciel egenskab, altså at de er defekte. Dette gør at de defekte enheder kan følge en hypergeometrisk fordeling.


Skriv et svar til: bionomalfordeling- statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.