Kemi

Fortynding

03. maj 2009 af Nusa (Slettet)

Hej har brug for hjælp til denne opgave, da jeg ikke helt forstå konceptet, til hvordan jeg finder frem til svaret ... Her er opgaven

- hvis 25 mL af en 1,00 mol/L eddikesyre blandes med så meget vand, at opløsningen i stedet for fylder 250 mL, er oplæsningens volument blevet 10 gange større.
Opløsningen er derfor blevet fortyndet 10 gange, og koncentrationen af eddikesyre er ændret fra 1,00 mol/L til 0,100 mol /L

* Hvor stor er stofmængden af opløst eddikesyre før og efter fortyndinge, som er blevet beskrevet ovenfor ^

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Stofmængden ændres ikke som følge af en fortynding. Bemærk at 25 mL · 1 mol/L = k = 250 mL · 0.1 mol/L, hvor k er en eller anden konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2009 af mathon

              nfør              =              nefter
    (0,025 L)*(1 mol/L)        (0,25 L)*(0,1 mol/L)


Skriv et svar til: Fortynding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.