Matematik

reducer...

04. maj 2009 af lalida (Slettet)

reducer udtrykket (xy+x2)/xy.... .

Jeg ville sige det gav x2. Men det er ik korrekt. Er der en der vil forklare og rette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2009 af mathon

(xy+x2)/(xy) = x(y+x)/(xy)


Svar #2
04. maj 2009 af lalida (Slettet)

er svaret så y+x/y?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2009 af pertmason (Slettet)

Man dividerer hvert af leddene:

(xy/xy)+(x^2/xy) = 1+x/y 

det er mit bedste bud!


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2009 af mathon

(y+x)/y = 1 + (x/y)


Skriv et svar til: reducer...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.