Matematik

find skæringspunkt

04. maj 2009 af dumsen (Slettet)

Hjææææælp mig pleaceeee:(:(

find kordinatsættet for skæringspunktet mellem linjerne l: y=4x-8 og m: y=-2*x+17


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2009 af mathon

skæring kræver:

4x - 8 = y = -2x + 17

4x - 8 = -2x + 17


Svar #2
04. maj 2009 af dumsen (Slettet)

hvordan kommer jeg så videre??


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2009 af mathon

4x - 8 = -2x + 17

1) saml x-erne på venstre side
2) saml tallene på højre side
3) regn sammen
4) divider med koefficienten til x på begge sider
 


Svar #4
04. maj 2009 af dumsen (Slettet)

jeg kan ikke komme længere end hertil sorryy: 4x=-2*x+25

aner ikk hvorn jeg kommer videre...


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2009 af mathon

4x = -2*x + 25      læg 2x til på begge sider


Svar #6
04. maj 2009 af dumsen (Slettet)

6x=25 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. maj 2009 af mathon

6x = 25        divider med 6 på begge sider


Svar #8
04. maj 2009 af dumsen (Slettet)

x=4,1666666


Svar #9
04. maj 2009 af dumsen (Slettet)

hvorn finder jeg så punktet, kunne det muligvis være (4,167.17)???


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. maj 2009 af mathon

x = (25/6) som indsættes i y = 4x-8

hvoraf

y = 4*(25/6) - (48/6) = (100-48)/6 = (52/6) = (26/3)

skæringspunkt S((25/6);(26/3))


Svar #11
04. maj 2009 af dumsen (Slettet)

danke shööööönnn


Skriv et svar til: find skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.