Matematik

hvordan bestemmes foreskrift for f?

04. maj 2009 af iamterese (Slettet)

 en eksponitiel aftagende funktion f, går gennem punktet (3,100) og halveringskonstanten er 47. 

hvordan bestemmer jeg forskriften for f?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvordan ser en eksponential funktion ud?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2009 af mathon

en eksponitielt aftagende funktion f, går gennem punkterne (3,100) og (50,50)


Svar #3
04. maj 2009 af iamterese (Slettet)

tak) men hvorfor punktet (50,50)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2009 af mathon

når x stiger med 47 falder f(x) til det halve

(3;100) → (3+47;½*100)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2009 af mathon

...du kan selvfølgelig også
benytte

(1/2) = a     hvoraf

a = (1/2)1/ = (1/2)1/47         og dermed

f(x) = b*(1/2)x/47


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2009 af keg (Slettet)

#5 den måske lidt mindre sofistikerede løsning kunne være:

T1/2= ln(0,5)/ln(a), find a!

og derefter indsætte a i exp.funkt. sammen med punktet og så finde b


Skriv et svar til: hvordan bestemmes foreskrift for f?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.