Matematik

Ligning!

05. maj 2009 af Denicec (Slettet)

Er der nogen der kan fortælle mig hvordan man regner denne (nemme) ligning ud trin for trin? Altså med de der linjer man laver...

Ligninger

                                        -2x+3=- 6x+9


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

-2x+3=-5x+9        (jeg trækker 3 fra på begge sider)
-2x=-5x+6            (jeg lægger 5x til på begge sider)
3x=6                     (jeg deler med 3 på begge sider)
x=2                      (facit)


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. maj 2009 af jansørensen (Slettet)

-2x+3=-6x+9 (jeg trækker 3 fra på begge sider)

-2x=-6x+6 (jeg lægger 6x til på begge sider)

4x=6 (jeg deler med 4 på begge sider)

x=3/2 (facit)
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

 #2 Haha, godt. Jeg tænkte lige, at du var da et fjols at skrive det samme som mig, men det er mig som ikke engang kan skrive rigtigt af :P Heldigvis er den ligning jeg har skrevet også rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2009 af webnord (Slettet)

#2 mangler at reducerer

x=3/2

x=1,5 eller x=1 + 1/2


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

 #4 Nej, for 3/2 er mere præcis end 1,5. Og man skriver i hvert fald aldrig 1+1/2.


Skriv et svar til: Ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.