Matematik

reducer

05. maj 2009 af xchristiinex (Slettet)

jeg har denne funktion:

p(x) = (x-5)(x-9)

Hvordan kan den reduceres, så der evt. står (x2- ...)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Gang paranteserne sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2009 af NejTilSvampe

 x(x-9)-5(x-9) 

x^2-9x -5x + 45


Svar #3
05. maj 2009 af xchristiinex (Slettet)

Men hvis det skal stå i parenteser, hvor skal parenteserne så være?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2009 af webnord (Slettet)

p(x) = (x-5)(x-9)

p(x) = x^2 -9x -5x + 45

p(x) = (x^2 -14x + 45)

p(x) = (x-7)^2 - 2          idet (x-7)^2 = x^2 - 14x +49


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2009 af webnord (Slettet)

Ups

p(x) = (x-7)^2 - 4                  idet (x-7)^2 = x^2 - 14x +49


Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.