Matematik

Cirkler.

06. maj 2009 af carinads (Slettet)

Har en opgave jeg ikke lige kan dreje, håber der er nogen der kan hjælpe.

bestem radius og centrum ud fra cirklen bestemt ved:

2x^2 - 4x + 2y^2 + 4y = 14

Jeg ville have den til så at hedde

(x-2)^2 + (y+2)^2 = 14-4-4

men resultatet skal give radius 3 og centrum (1,-1)

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2009 af mathon

x2 - 2x + y2 + 2y = 7                       efter division med 2

(x-1)2 - 1 + (y+1)2 - 1 = 7                kvadratomskrivning

(x-1)2 + (y+1)2 = 7 + 1 +1 = 9           reduktion

(x - 1)2 + (y - (-1))2 = 32


Svar #2
06. maj 2009 af carinads (Slettet)

jeg forstår ikke helt hvorfor det bliver (x-1)^2 - 1 når du omskriver x^2 - 2x, for -1*-1 bliver da plus 1 ???


Svar #3
06. maj 2009 af carinads (Slettet)

nej nu har jeg set hvad der sker, det fordi man siger -1^2 ikke?


Svar #4
06. maj 2009 af carinads (Slettet)

men hvor kommer det andet -1 så fra, ej forstår det stadig ikke :S


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

Jeg kan ikke se hvorfor du deler med 2. skal man det?.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. maj 2009 af mathon

x2 - 2*x*1 + 1- 12 + y2 + 2*y*1 + 12 - 12  = 7

(x2 - 2*x*1 + 12) - 1 + (y2 + 2*y*1 + 12)  - 1 = 7

(x - 1)2 - 1 + (y+1)- 1 = 7


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. maj 2009 af mathon

...eller måske

(x - 1)2 = x2 - 2x + 1   hvoraf

x2 - 2x = (x - 1)2 - 1

samt

(y + 1)2 = y2 + 2y + 1 hvoraf

y2 + 2y = (y + 1)2 - 1


Skriv et svar til: Cirkler.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.