Matematik

bestem stamfunktion til en graf der går igennem et punkt

06. maj 2009 af Ridderteiro (Slettet)

Hej,

Hvis jeg har et spørgsmål, der forlyder:

Bestem stamfunktionen til f, hvis graf går igennem punktet (0,2) f(x)=3*e^x+4

Ville I så skrive sådan her:

S= intelgral tegnet

f(x)=3*e^x+4
S3*e^x+4dx = 3*e^x+4x+k
f(2)=3*e^0+4*0+k
f(2)=3*1+k
-1=k
F(x)=3*e^x+4x-1

Håber I kan give et hint.

mange tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Ikke helt, men resultatet er fint

f(x)=3*e^x+4
S3*e^x+4dx = 3*e^x+4x+k
f(0)=3*e^0+4*0+k
2 = 3*1+k
-1=k
F(x)=3*e^x+4x-1


Svar #2
06. maj 2009 af Ridderteiro (Slettet)

Når ja, selvfølgelig. Er ikke lige sådan når man udskifter y med f(x).

Resultatet er fint ja, men ville man skrive det op sådan?


Skriv et svar til: bestem stamfunktion til en graf der går igennem et punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.