Fysik

elastisk stød

06. maj 2009 af jeya (Slettet)

Hej:)

er der nogen der ved om farten falder eller stiger i et uelastisk stød når man ser på farten før og efter stødet?

og hvad med farten for en elastisk stød?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvornår er impulsen bevaret?


Svar #2
06. maj 2009 af jeya (Slettet)

jeg tror ved uelastisk stød


Svar #3
06. maj 2009 af jeya (Slettet)

er der ikke nogen der ved det


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2009 af bboblzs (Slettet)

Impulsen er altid bevaret. Ved et fundstændigt elastisk stød er energien desuden bevaret. Det er som sådan ikke muligt at sige om farten er bevaret (husk at skelne mellem hastighed, der har en retning, og farten der bare er en størrelse). Forholdet mellem farten før og efter kollisionen kommer helt an på legemernes masser og kollisionen herunder vinkler og form af legemerne. Man kan dog sige, at ved et fundstændigt elastisk stød er den kinetiske energi konstant før og efter kollisionen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2009 af mathon

ueleastisk, centralt stød:
ved sammenstødet trykkes legemernes sammenstødspunkter lidt ind og legemerne bevæger sig derefter videre med en fællesfart.

hvoraf
m1*v1 + m2*v2 = (m1+m2)*v  som giver

v = (m1*v1 + m2*v2)/(m1+m2)  = (m1/(m1+m2)v1 + (m2/(m1+m2)v2

når
m1  legeme1's masse
m2  legeme2's masse
v1   legeme1's fart før stødet
v2   legeme2's fart før stødet
v    fællesfarten for begge legemer efter stødet


Skriv et svar til: elastisk stød

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.