Kemi

Kemi - mængdebestemmelse

06. maj 2009 af multitotal (Slettet)

Hey, Jeg har lavet følgende forsøg: Jeg har 2ml husholdningseddike blandet med 20ml demineraliseret vand og 5 dråber phenolphtalien.

Ved 17.15ml 0.1mol NaOH har jeg nået ækvivalenspunktet.

Reaktionen forløber ved CH3COOH + OH- → CH3COO- + H2O.

Her kommer mine egne tanker:

Da eddikesyren og OH- er ækvivalente, må der være lige meget eddikesyre, som OH.

Altså er der 17.15ml 0.1mol eddikesyre de 2 ml husholdningseddike?

Den molære koncentration af eddikesyre er 60.052.

massefylden af husholdningseddiken er 1g/ml.....

Nej jeg er meget kørt fast, er der nogen der kan hjælpe mig? har selvfølgelig begyndt alt for sent på denne her opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2009 af mathon

...hvad er spørgsmålet?


Svar #2
06. maj 2009 af multitotal (Slettet)

doh.. jeg har ingen anelse om, hvordan jeg skal finde hvor mange mol der er i de 2 ml husholdningseddike


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2009 af mathon

blandet med 20 mL demivand
eller
blandet til 20 mL demivand ?


Svar #4
06. maj 2009 af multitotal (Slettet)

 med som jeg også skrev, og det er bare ca, da det ikke har noget at gøre med reaktionsliningen. (står også "ca." i opgavebeskrivelsen)


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. maj 2009 af mathon

17.15 mL 0.1 M NaOH ækvivalerer (0,01715 L)*(0,1 mol/L) = 0,001715 mol eddikesyre i 22 mL blanding

c = (0,001715 mol)/(0,022 L) = 0,077955 M

ved blandingen blev rumfanget 11 gange større

koncentrationen af de 2 mL eddikesyre var derfor 11*(0,077955 M) ≈ 0,8575 M

.............

V1*c1 = n = V2*c2

c1 = (V2/V1)*c2

c1 = (22/2)*c2

c1 = 11*c2


Svar #6
06. maj 2009 af multitotal (Slettet)

mange tak, ved ikke hvorfor jeg er gået totalt kold i det her kemi


Skriv et svar til: Kemi - mængdebestemmelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.