Fysik
Hjælp til 1 fysik opg..
28. november 2004 af
sabrine (Slettet)
Hej er der nogen, der kan hjælpe mig med denne opg, som jeg ikke kan løse...?
En af linierne i kviksølvs emissionsspektrum svarer til en overgang mellem to stationære tilstande med energierne - 1,56 eV og - 5,53 eV.
Bestem liniens bøælgelænde?
En af linierne i kviksølvs emissionsspektrum svarer til en overgang mellem to stationære tilstande med energierne - 1,56 eV og - 5,53 eV.
Bestem liniens bøælgelænde?
Svar #1
28. november 2004 af Epsilon (Slettet)
Hej,
Her er et par hints:
1) Der emitteres (udsendes) fotoner, når atomet overgår fra en tilstand med højere energi til en tilstand med lavere energi. Energidifferensen er lig energien af de emitterede fotoner.
2) Hvad er sammenhængen mellem fotonenergien og bølgelængden?
//Singularity
Her er et par hints:
1) Der emitteres (udsendes) fotoner, når atomet overgår fra en tilstand med højere energi til en tilstand med lavere energi. Energidifferensen er lig energien af de emitterede fotoner.
2) Hvad er sammenhængen mellem fotonenergien og bølgelængden?
//Singularity
Svar #2
28. november 2004 af sabrine (Slettet)
Kan ikke få det til at passe. Får et mærkeligt resultat...
der er en formel som lyder således; bølgelængde=c/v=(h*c)/(h*c)......
der er en formel som lyder således; bølgelængde=c/v=(h*c)/(h*c)......
Svar #3
28. november 2004 af Epsilon (Slettet)
#2: Udregn energidifferensen, jf. #1.
Energien af en foton med frekvensen f er
E = h*f = h*c/(lambda)
hvor lambda er bølgelængden.
Regner du korrekt, skulle du gerne få, at linien svarer til bølgelængden
lambda = 312.3nm
altså ultraviolet stråling (UV), idet den synlige del af det elektromagnetiske spektrum spænder over bølgelængder fra ca. 400nm til 700nm.
//Singularity
Energien af en foton med frekvensen f er
E = h*f = h*c/(lambda)
hvor lambda er bølgelængden.
Regner du korrekt, skulle du gerne få, at linien svarer til bølgelængden
lambda = 312.3nm
altså ultraviolet stråling (UV), idet den synlige del af det elektromagnetiske spektrum spænder over bølgelængder fra ca. 400nm til 700nm.
//Singularity
Skriv et svar til: Hjælp til 1 fysik opg..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
