Andre fag

Er det naivt at klage over et 7-tal?

07. maj 2009 af The_Joker (Slettet)

Hej allesammen

I år afslutter jeg fysik på C-niveau, og jeg har fået 10 i de sidste to standpunktskarakterer. Jeg føler at jeg har leveret en ligeså god præstation som de sidste to gange, men falder så alligevel til et 7-tal. Det kommer til at stå på mit bevis! Ville jeg komme nogen vegne ved at klage over denne karakter? Og kan det få fatale konsekvenser, hvis jeg ikke får medhold i sagen? Vil først snakke med min lærer, men hvis han ikke gider at ændre karakteren, overvejer jeg at klage.

Håber stærkt der er nogen, som kan hjælpe!


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2009 af Faahm (Slettet)

Det er bedre at klage nu end senere. Fordi at så vil du fortryde at du ikke fik klaget. Alle har ret til at klage. Så hvis du har muligheden så synes jeg at du skal gøre det!


Svar #2
07. maj 2009 af The_Joker (Slettet)

Ok, mange tak for oplysningen :)

Men ved du om det kan få konsekvenser, hvis jeg ikke får medhold i sagen? Kan det forringe min karakter? Er der overhovedet nogen konsekvenser, hvis man ikke får medhold?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2009 af dnadan (Slettet)

Hør begrundelsen for karakteren og vurder nu selv om du er enig eller ej. Hvis du er uenig, klag da. Og det burde ingen indflydelse have. Men generelt er det svært at klage over et fald i én karakter.


Svar #4
07. maj 2009 af The_Joker (Slettet)

Ok. Så ligemeget hvad vil det ingen form for inflydelse have om så læreren rent faktisk har bedømt forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2009 af allan_sim

#0.

Sandsynligheden for at få medhold på en klage vedrørende årskarakter er forsvindende lille, og rektors afgørelse kan ikke ankes højere op i systemet. Man kan ikke få en lavere karakter ved at klage  - endnu. Som en konskevens af de justeringer der kommer på reformen vil en klage fremover kunne medføre en lavere karakter, men altså ikke i indeværende skoleår.


Skriv et svar til: Er det naivt at klage over et 7-tal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.