Matematik

Reducer udtrykket

07. maj 2009 af miszczuk (Slettet)

Hej Alle.

2x(x+y)-(x+y)^2

Giver det ikke:

=2x^2+2xy - x^2+yx+yx+y^2

=2+y^2

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Nej, der er fortegnsfejl:

2x^2+2xy - (x^2+yx+yx+y^2) = ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2009 af youknowme (Slettet)

2x(x+y)-(x+y)^2

<=> 2x^2+2xy-(x^2+y^2+2xy)

<=> 2x^2+2xy-x^2-y^2-2xy

<=> 2x^2 - x^2 -y^2 

<=> x^2 - y^2  


Svar #3
07. maj 2009 af miszczuk (Slettet)

Bliver det ikke

<=> 2 - y^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2009 af tudsen7 (Slettet)

x^2-y^2


Svar #5
07. maj 2009 af miszczuk (Slettet)

Men hvordan fjerne x^2  2 tallet og ikke x^2


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. maj 2009 af tudsen7 (Slettet)

2x^2+2xy-(x^2+y^2+2xy) så hæv parentesen så ser du de går ud så der kun er x^2-y^2 tilbage


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. maj 2009 af ibibib (Slettet)

#5

Husk at 2x^2-x^2 = 2x^2-1x^2 = x^2


Skriv et svar til: Reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.