Matematik

HJÆLP til Vektor

07. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

Hej sidder med denne her opgave og er i tvivl om jeg gør det rigtigt.

Har to vektor, og skal bestemme t så vektor a og b er parallelle 

vektor a = (1,-1)   og vektor b = (t-2 , 3-2t)

1. Skal det gøres på denne måde:

det(a,b) =a (hat) prik b = -1 ( 3-2t) - 1(t-2) = 0

t = 1 

2. Eller skal det gøres på denne  måde:

det(a,b) =a (hat) prik b = -1(3-2t) - (-1)(t-2) = -3+2t + t-2 = 0 

t = 5/3 

Hvilken er det rigtige svar ??? 

På forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2009 af peter lind

Ingen af dem. Tværvektoren til a er (1,1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2009 af kieslich (Slettet)

1. den første giver det rigtig, men se lige på hvordan determinanten er defineret.


Svar #3
07. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 tværvektoren til a må være (-1,-1) 

 a=(x,y)   tværvektor til a =  ( -y,x)

dvs. a = (-1,1)  tværveltor til a = ( -1,-1) 

eller hvad  ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2009 af kieslich (Slettet)

i opgaven skrev du at a = (1,-1) men så er a(hat) = (1,1), og du får a (hat) • b = 1 ( 3-2t) +1(t-2) = 0  ⇔ t = 1


Svar #5
08. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 ohh undskyld. Det er -1,1 passer det så ? sorry :s


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Så passer det ja.


Skriv et svar til: HJÆLP til Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.