Matematik

hælp til bestemmelse af forskrift

08. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

sidder med en opgaver som lyder

Om to funktioner f og g gælder, at

f '(x) =  g'(x) = 3 - 2x ,

f (0) = 6 ,

g(x) >= f (x) for alle x ,

samt at punktmængden

M = {(x, y) | a 1 <=  x <=  4 ∧ f (x) <= y <>  g(x)}

har arealet 10.

Bestem en forskrift for f .

Bestem en forskrift for g.

nogen der kan hjælpe ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Hedder punktmængden

M = {(x, y) | 1 <=  x <=  4 ∧ f (x) <= y <=  g(x)}

1. Bestem en stamfunktion til 3-2x, husk konstanten. Bestem derefter konstanten da du ved at f(0) = 6.


Svar #2
08. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 nej den hedder 

M = {(x, y) | - 1 <= x <= 4 ∧ f (x) <= y <= g(x)}

men har jeg så fundet forskrift for f og g ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2009 af kieslich (Slettet)

ikke helt. Får du også f(x) til f(x) = 3x - x2 + k   (hvilket også er g(x) bare med en anden konstant??  Bestem nu k når du ved f(0) = 6


Skriv et svar til: hælp til bestemmelse af forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.