Matematik

haster - diff. ligning

08. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 hej 

kan nogen hjælpe med at løse denne opgave 

Gør rede for, at funktionen f(x) = e^2x   er en løsning til differentialligningen dy/dx = 2y-6

hvis jeg diff. f(x) giver det jo 2e^2x hvad skal jeg med det ? 

.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2009 af peter lind

Den funktion du angiver er en løsning til den homogene differentialligning y'=2y, hvad du let kan se ved at gøre prøve. Den er altså ikke løsning til den angivne differentialligning.

Hvis du ser efter vil du finde at c*e2x også er en løsning til den homogene differentialligning. Hvis du ligeledes gør prøve med y=k, hvor k er en konstant, vil du se at den for en passende værdi af k er løsning til din differentialligning. Summen af denne løsning og løsningen til den homogene differentialligning er den fuldstændige løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2009 af kieslich (Slettet)

opgaven:

Gør rede for, at funktionen f(x) = e2x + 3 er en løsning til differentialligningen dy/dx = 2y-6

giver mening.


Svar #3
09. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 Jeg forstår ikke, hvordan jeg så får  f(x) til at give dy / dx  ??? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Er opgaven som i #2 fås:

venstre side: f '(x) = 2*e2x,    højre side 2*f(x)-6 = 2*(e2x + 3) -6 = 2*e2x + 6 - 6 = 2*e2x

Så f '(x) = 2*f(x) -6 så f(x) opfylder differentialligningen.


Skriv et svar til: haster - diff. ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.