Matematik

Tangents ligning..

09. maj 2009 af karlp (Slettet)

hvad er det jeg gør forkert i følgende opgave (løses i hånden)

f(x) = x3+ex+1

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (0, f(0))

f´(x) = 3x2+ex

hældningen = 3 * 02 + e0 => 1

y = ax + b => 1x + b => 0 = 1 * 0 * b => b = 0

y = ax + b => 1x + 0

Men mit cas siger at den skal være 1x + 2

hvad gør jeg galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af ibibib (Slettet)

f(0) = 02 + e0 + 1 = 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2009 af mathon

y-2 = 1(x-0)


Skriv et svar til: Tangents ligning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.