Matematik

isoler n

09. maj 2009 af Lærmatematik (Slettet)

Isoler n i formlen s=5(n-4)+r

jeg har fået resultatet som er n=0,2(s-r)+4 fra min lærer

Er der nogen som kan hjælpe mig med en mellemregning?

jeg ville sige s-r=5n-20

s-r+20/5=n

s-r+4=n

Men hvor får min lærer 0,2 fra? og hvorfor sætte s-r i parantes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af Isomorphician

Du skal også dividere s og r med 5.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2009 af mathon

s = 5(n-4)+r

5(n-4) = (s-r)

n-4 = (s-r)/5
 

n = (s-r)/5 + 4


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

s = 5(n-4)+r

s=5n-20+r

s+20-r=5n

(s+20-r)/5=n

0.2*(r+s+20)=n

(r+s)*0.2+4=n

skulle gerne passe


Svar #4
09. maj 2009 af Lærmatematik (Slettet)

jeg forstår bare ikke hvordan du får det til 0,2??

men ti89 siger det samme. Jeg mangler nok noget grundlæggende da jeg ikke forstår det


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

fordi 1/5 = 0.2 istedet for at dividere med 5 ganger vi bare med 0.2


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2009 af Jessica1

# 3

der er fortegnsfejl

det er s-r


Skriv et svar til: isoler n

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.