Matematik

omskrivning af funktion

09. maj 2009 af cathrineholm (Slettet)

Vi har en funktion f(x)=b*x^a og jeg vil gerne have den omskrevet så det er x der står først, da det er den jeg skal finde i en opgave.
Hvordan er det lige jeg gør det - jeg skal jo først have a "pillet ned" ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af ibibib (Slettet)

a√(f(x)/b)


Svar #2
09. maj 2009 af cathrineholm (Slettet)

Kunne du evt. uddybe det? Evt trin for trin, så jeg også fatter det en anden gang ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2009 af ibibib (Slettet)

f(x)=b*x^a

f(x)/b = x^a

a√(f(x)/b) = x


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2009 af webnord (Slettet)

se

lekmat.dk/eksempler/123.doc
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2009 af keg (Slettet)

Hej,

jeg prøver step by step at omskrive:

1) dividere på begge sider af lighedstegn med b   :     f(x)/b= xa

2) derefter uddrage vi den a'te rod på begge sider:  a√f(x)/b =  a√xa  =xa/a  = x1 =x

jeg tror at det du skal huske er rod uddragning  a√xb = xb/a


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2009 af webnord (Slettet)

Et simpelt eks.

f(x) = 25

f(x) = 52

2√f(x) = 5  eller

√f(x) = 5


Skriv et svar til: omskrivning af funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.